Lessen

Geschikt voor kinderen van 1 t/m 6 jaar

1 t/m 2 jaar

Als kinderen eenmaal lopen, kunnen ze hun fysieke vaardigheden verder ontwikkelen op het gebied van coördinatie, evenwicht en behendigheid. De SOCATOTS-aanpak is gebaseerd op het Basic Movement Skills model waarbij de grondvormen van bewegen aan bod komen. Daarnaast concentreren we ons op de basisvaardigheden die te maken hebben met het controleren van de bal. In deze fase zetten we vooral in op het omgaan met structuur en simpele opdrachten. Zo bevorderen we hun concentratievermogen en betrokkenheid.

3 t/m 5 jaar

In deze leeftijdsgroep gaan we verder borduren op de basisvaardigheden die eerder geleerd zijn. Kinderen krijgen meer uitdagende opdrachten en gaan oefeningen zelfstandiger uitvoeren. Omdat het hun steeds makkelijker lukt om opdrachten goed uit te voeren verhogen we het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. In deze fase komen ook de leerlijnen van de basisschool aan bod. Door bewegend te leren willen we ze alvast voorbereiden op hun eerste jaren in het basisonderwijs.

4 t/m 6 jaar SocaVoetbal

Vanaf 4 jaar kan je kiezen voor het reguliere Socatots programma of SocaVoetbal. Tijdens SocaVoetbal gaan wij spelenderwijs dieper in op het ontwikkelen van de juiste technische voetbalvaardigheden en bijbehorend gedrag. Kinderen werken nog steeds met hun ouder maar beginnen nu ook meer samen te werken met andere kinderen. Wij houden de vordering bij in een voetbalrapport en er vallen stickers en een speciale "skills medaille" te verdienen. Zo laten we onze SocaVoetballers ervaren dat hard werken beloond wordt.

Onze lessen

Socatots

Wij leveren een volledig lesprogramma voor kinderen om zich zowel fysiek als mentaal te ontwikkelen door bewegend te leren. Dit doen we door leuke oefeningen en spelletjes aan te bieden voor zowel ouder als kind. Geïnspireerd door voetbal, leren we kinderen het herkennen van cijfers, kleuren en lichaamsdelen. We leren ze tellen en het verschil tussen links en rechts. Zo bevorderen wij hun concentratie, spanningsboog en geheugen. Het aanbieden van vaste bewegingspatronen komt ten goede van hun balans, coördinatie en totale motoriek.

Wat de experts zeggen over SOCATOTS

Ik ben een groot voorstander van het SOCATOTS concept. Kinderen die vanaf hun eerste jaar al aan het sporten raken, juich ik van harte toe. In Nederland wordt tegenwoordig veel te weinig aan sport en bewegen gedaan bij de jeugd. Bijna geen gymles meer op school en geen uren meer buiten voetballen op straat zoals vroeger. We moeten terug naar de basis en het echte plezier in het voetbal moet weer terugkomen. Het SOCATOTS programma is hier het perfecte antwoord op. Beide voeten worden getraind, kinderen ontwikkelen zich op vele andere gebieden en leren het allerbelangrijkste...dat sporten leuk is! Plezier maken en bewegen met elkaar en papa, mama, opa of oma...dat is voor een kind toch het mooiste wat er is...

Piet de Visser "superscout"

Hoofdscout van voetbalclub Chelsea en ambassadeur voor SOCATOTS & Brazlian Soccer Schools Nederland. Ontdekker van Braziliaanse voetbalsterren zoals Romario, Ronaldo, David Luiz en Neymar...

Het programma biedt grote voordelen voor de ontwikkeling van uw kind. Leren met Socatots is niet alleen heel leuk maar het is ook effectief voor de algemene ontwikkeling van uw kind. Uw kind zal snel vooruitgang gaan boeken op vele essentiele onderdelen voor de duur van het hele programma. SOCATOTS heeft het allemaal. Ik beveel dit opwindinde leerplan van harte aan voor alle kinderen en hun ouders.

Jonathan Doherty

Hoofd van de voor- en vroegschoolse educatie, Leeds Metropolitan University

Ik kan mijn ogen niet geloven als ik naar SOCATOTS kijk. Het is verbazingwekkend, compleet anders en echt uitzonderlijk. SOCATOTS is niet alleen bevorderlijk voor het leren van voetbalvaardigheden maar het stimuleert juist de ontwikkeling van kinderen op een heel breed vlak. Sociaal, fysiek en technisch gezien beinvloed het toekomstige generaties voetballers en sportliefhebbers over de hele wereld.

Carlos Alberto

Voormalig Braziliaanse topvoetballer en aanvoerder van het nationale Braziliaanse team dat Wereldkampioen werd in 1970

Mijn visie over het opleiden van jeugd is dat het individu centraal moet staan. Na een training met de jongste jeugd vraag ik altijd 3 dingen. Heb je kunnen spelen? Heb je iets geleerd? Vond je het leuk? SOCATOTS is het beste antwoord op al deze vragen. Met hun individuele aanpak leren zij kinderen niet alleen de technische basisvaardigheden maar leveren zij ook een grote bijdrage aan hun algemene ontwikkeling. Dit helpt enorm in het creëren van slimme spelers maar ook in het opgroeien in het algemeen. Wanneer ik kinderen zie deelnemen aan SOCATOTS lessen hoef ik ze niet te vragen of ze ervan genoten hebben...de grote glimlach op hun gezichten zegt me al genoeg...

Mark Wotte

Voormalig Technisch Directeur van Feyenoord en een voetbalprofessional met een brede wereldwijde ervaring.

SOCATOTS is een geweldige manier om kinderen te laten beginnen met sporten. Het is zo leuk en ongelooflijk positief! Ik vind dat kinderen veel meer in beweging moeten komen en dit is een fantastische manier om dat te bewerkstelligen. Ik denk dat SOCATOTS mijlen voor ligt op de rest en veel verder gaat dan welk vergelijkbaar programma dan ook. Devon (mijn zoon) is al vanaf zeven maanden met veel plezier een kleine SOCATOT. Kinderen zijn nooit te jong om te beginnen met leren. Als kinderen jong beginnen en van spelen en sporten kunnen genieten, weet ik zeker dat ze hun hele leven betrokken blijven bij sport.

Nell McAndrew

Fitness Model, TV persoonlijkheid en een zeer gedreven amateur sporter